Etusivu / Yritys

Kumppanuuteen sitoutunut DEKO MedTech Oy

Yli 45 vuoden kokemus korkealaatuisten ja toimintavarmojen pesu- ja desinfiointi­koneiden valmistajana on muovannut meistä todellisen yhteistyökumppanin terveydenhuollon, suun terveydenhuollon ja laboratorioiden kohteisiin.

Vastuullista ja kestävää desinfiointiteknologiaa
Noudatamme Pieksämäen tuotantolaitoksessamme korkeimpia standardeja EU MDD/ MDR-vaatimusten mukaisesti. Kestävä kehitys ja turvallisuus ovat tärkeimmät syyt, miksi edistämme pitkän käyttöiän laitteiden käyttöä, suunnittelua ja kehittämistä kertakäyttöisten laitteiden sijaan. DEKO-desinfiointilaitteet ovat kansainvälisesti testattuja, laadukkaita ja suorituskykyisiä.

Todistetusti potilasturvallista pesua ja desinfiointia.

Yritystarinamme

Oy Hackman AB perusti tehtaan Naarajärvelle.

Dekojen tuotekehitys alkoi ja ensimmäinen konemalli DEKO 200 valmistui.

DEKO 300 tuotanto aloitettiin. Ensimmäinen kiertovesipesulla toimiva konemalli.

Ensimmäiset huuhtelu- ja desinfiointikoneet toimitettiin sairaaloihin Suomessa.

DEKO 400 ja DEKO 500 (kaksiovinen malli) tuotanto aloitettiin.

Ensimmäiset instrumenttien pesu- ja desinfiointikoneet toimitettiin asiakkaille.

Vientitoiminta käynnistyi.

Oy Hackman Ab aloitti sveitsiläisen Franken keittiöjärjestelmien maahantuonnin.

Franke Group osti Naarajärven tehtaan 1994. Nimeksi tuli Franke Hackman Oy ja kolmen vuoden siirtymäkauden jälkeen Hackman jäi nimestä pois ja yrityksen uudeksi nimeksi tuli Franke Finland Oy.

Nykyisten DEKO 190 ja DEKO 2000 tuotanto aloitettiin.

Nykyisen DEKO 260 tuotanto aloitettiin.

Nykyisen DEKO D32 tuotanto aloitettiin.

Nykyisen DEKO 25 tuotanto aloitettiin.

Sairaalapuolen liiketoiminnan kasvu oli niin vauhdikasta, että vaikka medical-puolen asiakkaissa oli samoja asiakkaita keittiöpuolen asiakkaiden kanssa, päätimme yhtiöittää sairaalapuolen liiketoiminnan omaksi yhtiökseen. Franke Medical Oy perustettiin 2011. Franke Finland Oy keskittyy keittiö- ja saniteettipuolen toiminteisiin.

DC 2200 kuivauskaapin tuotanto aloitettiin.

KWC Group ostaa Naarajärven tehtaan. Tässä yhteydessä Franke Medical Oy sulautetaan takaisin toiseen tyttäreen Franke Finland Oy:hyn. Uudeksi nimeksi tulee KWC Nordics Oy.

KWC Group perustaa Suomeen uuden tytäryhtiön KWC Northern Europe Oy:n ja siirtää liiketoimikaupalla saniteettipuolen toiminteet uuden yrityksen alaisuuteen. Ruotsalainen Alumbra Group ostaa KWC Nordics Oy:n ja yrityksen uudeksi nimeksi tulee DEKO MedTech Oy.
 
DEKO MedTech on 100 % Dekoja valmistava yritys, jonka palveluksessa on tänä päivänä 80 henkilöä. Yritysmuutos tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia ja vahvistaa entisestään kykyämme toimittaa innovatiivisia tuotteita ja palveluja infektioiden torjuntaan.